Tweede voertuig op groengas

15 mei 2020
‘Samen voor een schone en duurzame wereld!’

Onlangs heeft Ridder & de Vries Transporten een tweede duurzame inzamelvoertuig op groengas in gebruik genomen. Groengas wordt als biogas geproduceerd uit afval. De voertuigen zijn daarmee schoner, stiller en rijden fossielvrij. Daarmee werkt Ridder & de Vries actief mee aan de ambities van Schiermonnikoog om in de nabije toekomst een duurzaam en (energie)zelfvoorzienend eiland te zijn.


Marten Ridder van Ridder & de Vries: "Tweemaal per week, op maandag en vrijdag, rijden we de afvalroute over het eiland. We zamelen afval in, door de boven- en ondergrondse verzamelcontainers te legen, bijvoorbeeld (ondergrondse) glas-en restafval. Eenmaal per week wordt het afval naar de vaste wal getransporteerd voor verwerking en hergebruik. Ook zo efficiënt en duurzaam mogelijk. Het is voor ons bij de inzameling belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken, dat past bij de ambities op Schiermonnikoog.”

Ridder legt uit: "Beide Scania’s, die we nu hebben, zijn het meest duurzaam in hun categorie, zonder aan kracht en actieradius in te boeten. Ze zijn schoner, stiller en fossielvrij. We verzorgen de afvalinzameling in opdracht van Omrin, dat onlangs is uitgeroepen tot ‘duurzaamste bedrijf van Nederland’. Zo kunnen wij als transporteur op Schiermonnikoog, samen met Omrin en Scania,  ook actief ons steentje bijdragen aan een schone en duurzame wereld!”


Terug

97522 bezoekers (235343 hits) sinds 10-2-2022
Powered by webXpress